Stroom

"Stroom" blijft sowieso voor mij de hobby en dan met name de interactieve besturingen; het moet bewegen, signaleren, draaien, pompen. Oorsprong is -mijn eerste werkgever- de hoogovens; in de fabriek heb ik destijds software gemaakt voor het stappenprogramma van het z.g. blaasschema voor de fabricage van staal (interactie tussen het metallurgisch model en het proces). Daar ontstond dan ook mijn belangstelling voor de "eindige toestanden automaat", de finite state machine. Deze fascinatie is nooit verdwenen... een prachtig middel voor maken van besturingen.
Belangstelling bleef en ergens in 2006 kocht ik de 1e Arduino MEGA voor het maken van alweer een besturing voor de versiering op de Merke Wytgaard. Ik probeerde elk jaar weer iets "met stroom" te doen en zo ontstond de behoefte om een ontwikkelomgeving te maken, toepasbaar voor verschillende typen besturingen. Op die manier hoef ik niet steeds de basis op te zetten en kan ik direct functioneel aan de slag. De basis is nu geschikt voor de MEGA, DUE (SAM3X8E) en ESP32 MPU's. 

Daarmee kwam ook de behoefte om alles vast te leggen en koos ik in 2011 voor het maken van de website. Gemiddeld per maand trekt de site op dit moment 1500 unieke bezoekers. De "arduino finite state machine" staat steevast op de 1e pagina van Google. Op regenachtige dagen (als vandaag), komen de wijzigingen er weer in; www.jbsiemonsma.nl (allinne wol yn it ingelsk...)

buurman

Wat kun je hier mee? Van lekwaterputjes, automatische beregening, temperatuur regelen, beweging detectie, speelgoed, (merke)spultsjes, doseerinstallaties tot de besturing van b.v. een zoutwateraquarium. Samen met een raspberry PI kun je ook nog AI toevoegen... heel veel om nog jaren vooruit te kunnen. Sowieso vind ik het heel leuk om creatief aan de slag... denken en maken.